26 april
Door: Marja
Blijf op de hoogte en volg Marja
26 April 2022 | Frankrijk, Guignicourt
Amiens – Guignicourt 20 km van Reims
Inpakken is weer appeltje eitje en om een uur of 11 gaan we op weg naar Reims. Wijs geworden door eerdere ervaringen heb ik de naam van het kleine dorpje waar we naartoe moeten opgezocht en ook het plaatsje ernaast. Helaas. De via via kan het weer niet vinden. Uiteindelijk zetten we er maar een plaatsje in dat ca 10 km van de camping ligt en we besluiten dat we het laatste stuk maar weer met de telefoon moeten doen.
We als we de camping afgaan zijn we nog even bezorgd over de weg opbraak maar gelukkig moeten we de andere kant op. Binnen 5 km zitten we op de peage en de camping is ook 5 km van de peage af. Dat moet lukken. Als we op de peage zitten blijkt dat het eerst volgende tankstation aan onze kant heel ver weg zit. Gelukkig zit er ook 1 aan de andere kant die eerder komt en via meerdere rotondes bereikbaar is. Beetje ingewikkeld maar het werkt, we hebben weer benzine.
Als we de peage afgaan doen we de laatste km weer met behulp van de telefoon. We zien een bordje waarop staat dat de weg die we moeten hebben opgebroken is. Op de telefoon kan ik zien dat de opbraak direct na de oprit naar de camping begint. Gelukkig spreekt de telefoon “waarheid”.
Op de camping mogen we weer zelf een plekje uitkiezen. We staan direct aan de rivier de Aisne. We zoeken toch weer het water op. Wel jammer dat we geen camping kunnen vinden dichterbij Reims. De camping heeft een snackbar achtig restaurant en een zwembad. Door deze voorzieningen is het gelijk de duurste camping tot nog toe. We begonnen met €22, toen €25 en nu €30. Deze stijgende lijn hoeft van mij niet door te zetten, ha ha. Vanavond gaan we maar eens van een pizza of patatje smullen. Om 7 uur gaat het restaurant open. Nou ja smullen? Morgen toch maar weer thuis eten. Voor €33 kun je ook niet heel veel verwachten. Als we teruglopen is het koud, we steken de kachel aan. Dat is pas de 2e keer deze reis. Om 23.30 uur moet ik naar het echte toilet. Als ik de deur van de caravan open doe blijkt het echt helemaal stik pikkedonker te zijn. Gerrit moet toch maar mee. Met de telefoon als zaklamp zoeken we onze weg naar de toiletten. Wel een mooie sterren hemel, dat dan weer wel.